[Reippautta vaaran varalle]
Etusivu Kurssin tavoitteet Pienkurssit Kurssit koulussa
Usein kysyttyä Kouluttaja Yhteystiedot
 

Vanhempien rooli

Vanhempien rooli on lapsen reipastumisen ja itsetunnon tukemisessa tärkeä. Pienkurssit alkavat ja päättyvät lasten ja vanhempien yhteisillä tunneilla. Koulussa ovat opettajat mukana kursseilla, jotta he voivat tukea luokkaa jatkossa.

Koulussa järjestettävälle pienkurssille voivat vanhemmat tulla alkuun ja loppuun mukaan. Kouluttaja konsultoi myös koulun henkilökuntaa kurssin tuloksista ja jatkosta. Koulussa on mahdollisuus järjestää aiheesta vanhempainilta.

Lapsella on aikuisennälkä, jota ahdistelija voi käyttää hyväkseen, jos lapsella ei ole turvallisia aikuiskontakteja ja omat vanhemmat loistavat poissaolollaan. Lapsen kanssa kannattaa keskustella paljon. Opit tuntemaan lapsesi ja huomaat, jos jotakin on vialla. Lapsi tuntee itsensä tärkeäksi ja itsetuntonsa kasvaa, kun aikuinen viettää hänen kanssaan aikaansa. Lapsi oppii huomaamaan, että aikuinen kuuntelee ja voi auttaa.

Olemalla lapsensa kanssa aikuinen saa myös siirrettyä arvomaailmaansa lapselle. Myös lapsen ystävät kannattaa toivottaa tervetulleeksi kotiin, sillä kaveripiirin vaikutus on huomattava varsinkin päihdeasioissa.

Lapsi tarvitsee kehuja ja kannustusta. Pettymyksiä sopivassa mittasuhteessa, syliä ja lohdutusta. Lapsen ikäkaudelle sopivilla työtehtävillä saat lapsesi tuntemaan itsensä hyödylliseksi. Näytä lapsellesi, että hänestä on hyödyn lisäksi sinulle myös iloa!

[Tekijä]