[Reippautta vaaran varalle]
Etusivu Kurssin tavoitteet Pienkurssit Kurssit koulussa
Vanhempien rooli Kouluttaja Yhteystiedot
 

Tavallisimpia kurssista esitettyjä kysymyksiä

Aiheuttaako pelottavien asioiden käsittely lapsessa pelkoja?

Ei aiheuta. Asiat käsitellään lapsen ehdoilla, lapsilta kyselemällä. Kouluttaja huolehtii aina, että lapset oivaltavat itse asioita ja keksivät ratkaisuja. Kurssilla lapselle syntyy reipas ja turvallinen olo siitä, että lapsi tietää ja osaa toimia.

Sopiiko kurssi pedofiilin uhreille?

Sopii, sillä viimeistään kurssilla lapsi oppii ymmärtämään, ettei syy ollut lapsessa. Kurssilla pohditaan monessa yhteydessä lapsen arvoa ja mitä lapselle saa tehdä ja minkälaisista asioista lapsella on lupa kieltäytyä, jopa käyttäytyä epäkohteliaasti. Käsittelemme myös noloja ja ikäviä tunteita. Lapsella on lupa olla lapsi ja lupa tehdä virheitä. Aikuisen pitäisi osata ja tietää.

Voiko tavallinen, terve lapsi osallistua kurssille?

Tottakai. Yleensä kurssilaiset ovatkin aivan tavallisia lapsia. Kurssilla käsitellään eksymistilanteessa ja tulipalossa toimimista. Mitä kannattaa tehdä, että ei eksy ja ennaltaehkäisevänä paloturvallisuuttakin. Kiusaamiskeskustelut ja reippausharjoitukset antavat hyviä eväitä kiusaamisen sivustakatsojillekin ja kurssilla opimme tärkeitä taitoja hyvänä ystävä olemisesta.

Ahdistelukeskustelussa puhumme autokyydeistä, oman kodin turvallisuudesta, puhelin- ja internethäirinnästä, aikuisen auttamisesta, minkälaiseen aikuiseen voimme luottaa ja käymme läpi kehon turva-alueita ja itsepuolustusta. Oppiminen kurssilla tapahtuu kuin varkain vauhdikkaitten reippausharjoitusten, hengitys- ja kehonkieliharjoitusten avulla, ilmaisutaidon ja teatterin lomassa.

Miten saan oman lapseni kurssille?

Parhaiten se onnistuu kun tilaat kurssin omalle paikkakunnallesi. Voit myös ottaa yhteyttä oman alueesi Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisyhdistykseen, luokan vanhempaintoimikuntaan tai koulun vanhempainyhdistykseen, joka voi ryhtyä järjestelyihin: soittaa tai lähettää sähköpostin kouluttajalle ja tilata REIPPAUTTA VAARAN VARALLE -kurssin alueellenne. Kurssia varten tarvitaan luokkahuone, isoille ryhmille jumppasali. Pienkursseille riittää 6-8 lasta ja taloyhtiön kerhohuone.

Voiko tilata pelkän vanhempainillan alustuksen tai luennon, jossa esitellään Reippauskasvatusta? 

Voi tilata. Olen vanhempainilloissa esitellyt reippauskasvatusta vanhempien näkökulmasta siten, että he voivat kotikasvatuksessaan aivan helpoilla ja ilmaisilla keinoilla vaikuttaa lapsensa itsetuntoon ja hyvinvointiin.

[Tekijä]